top of page

Driekoningen zingen


Op donderdag 5 januari heeft de werkgroep Kindernevendienst van de heilige Eligiuskerk deze activiteit georganiseerd voor kinderen in onze parochie.


Hiervoor hadden zich 7 kinderen opgegeven, die vol enthousiasme hebben meegedaan aan deze activiteit.


In de ochtend hebben zij geluisterd naar het verhaal van de Drie Koningen, een kroon versierd en een ster gemaakt om daarmee later op pad te gaan in Oostburg. Samen hebben ze daarna geluncht en na een korte zendingsdienst door kapelaan Rodrigo, waarin hij de huiszegen en de kinderen heeft gezegend. Hierna zijn de kinderen langs enkele parochianen gegaan om deze huiszegen af te geven met een kort toneelstukje en enkele liedjes om zo mede geld op te halen voor Mary’s Meals. Ze kregen niet alleen geld, maar ook nog iets lekkers erbij. Helaas werkte het weer niet altijd mee, maar dat mocht het enthousiasme niet drukken.


Terug in de Eligiuszaal hebben ze nog voor de mensen van de KBO gezongen en hen ook allemaal een huiszegen meegegeven voor thuis. Daarna was er nog een heerlijke kop warme chocolademelk en kon men tellen hoeveel geld er was opgehaald voor Mary’s Meals. In totaal is er een bedrag van ruim € 109,00 opgehaald.


Gezien het enthousiasme van de kinderen en de parochianen die bezoek mochten ontvangen van de Drie Koningen staat deze activiteit zeker volgend jaar op de kalender. Hopelijk nemen er dan nog meer kinderen deel en willen nog meer parochianen de Drie Koningen en de sterzangers ontvangen.

Hieronder ziet u nog enkele foto’s van deze activiteit.


Werkgroep Kindernevendienst heilige Eligiuskerk.
bottom of page