top of page

"van Advent naar Advent"Beste mensen,

 

vanaf 13 december 2023

zijn parochianen van de drie parochies van Zeeuws-Vlaanderen

op verschillende momenten met elkaar in gesprek over de toekomst.

Dit alles vanuit de aankondiging dat vanaf de eerste zondag van de Advent van 2024 de zondag gevierd gaat worden in de drie parochiekerken. Te weten de basiliek in Hulst, de kerk van Terneuzen en de kerk van Aardenburg.

 

Tijdens de vier bijeenkomsten, door Peter Joosse als onafhankelijke gespreksleider geleid, hebben de parochianen plenair en ook in groepen de gelegenheid gekregen om hun gedachten en meningen te formuleren over alles wat ze van belang vinden voor het vieren en beleven van het geloof. Dit alles is vastgelegd in enkele samenvattingen. We beloofden dat op basis van goed luisteren gepoogd zal worden recht te doen aan velen.

 

Naast deze parochie-brede gesprekken organiseren we bovendien gesprekken in de geloofsgemeenschappen. Daartoe komen vertegenwoordigingen vanuit de parochiebesturen en het pastorale team naar 31 geloofsgemeenschappen in Zeeuws-Vlaanderen. Hiervoor is een lijst van datums samengesteld. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de gesprekken die voor u van belang zijn. Leidraad in de gesprekken is de vraag die we tijdens de bijeenkomsten steeds stellen: Hoe zijn we enerzijds parochie en hoe beleven we anderzijds het geloof in onze plaatselijke gemeenschap.

 

Het afrondende gesprek voor de serie van besprekingen in onze parochies zal plaats vinden op woensdag 13 november 2024 vanaf 19.30 uur (welkom vanaf 19.00 uur) in de Emmaüskerk in Terneuzen. U bent daarbij hartelijk welkom.

 

We zetten belangrijke stappen om de toekomst van RK Zeeuws Vlaanderen te versterken. Hartelijke dank aan u allen. We zeggen graag: tot spoedig ziens!

 

Namens de parochiebesturen en het pastorale team,

pastoor Wiel Wiertz
Hieronder kunt u de folder downloaden over het proces van de komende maanden in de drie Zeeuws-Vlaamse parochies.van Advent naar Advent - folder gespreksavonden april-juni 2024 - v4
.pdf
Download PDF • 512KB

Comentários


bottom of page