top of page

Op bedevaart naar Maria met het gouden hart
In het weekend van 8-9-10 juni aanstaande is er weer de jaarlijkse bedevaart naar Maria met het Gouden Hart in Beauraing! Dit jaar voor het eerst met pelgrims vanuit het gehele bisdom Breda tezamen.

Je kunt ook meegaan op de dagbedevaart, op zondag 9 juni.


Tegenwoordig leven veel mensen in een wereld die oppervlakkig is en gejaagd, terwijl er zoveel gebeurt in de wereld. Zeker de afgelopen jaren, met de verschillende oorlogen en zoveel mensen op de vlucht. Vele mensen voelen zich machteloos en zijn zoekende. We vinden maar moeilijk de tijd, rust en stilte die nodig zijn voor inkeer in onszelf, voor contact met God, voor gebed en bezinning. Goed geleide bedevaarten maken stilte, rust, inkeer en bezinning mogelijk. De bedevaart naar Beauraing is daar een goed voorbeeld van.


Maria verschijningen

Voor de 77e keer vertrekken dit jaar vanuit bisdom Breda weer de jaarlijkse bedevaarten naar dit Mariaoord in de Belgische Ardennen. Maria verscheen tussen 29 november 1932 en 3 januari 1933 wel 33 keer aan de vijf kinderen Degeimbre en Voisin. Zij gaf hen een boodschap: ”Bouw een kapel en laat de mensen hier ter bedevaart komen.” Maria, de Moeder met het Gouden Hart, geeft er een plaats aan iedereen: Zieken en Gezonden.Als pastorale leiding gaan mee de tot Erekapelaan van het Heiligdom benoemde vicaris Paul Verbeek en pastoor Hans van Geel.


Verzorgde bedevaart

De verzorgde bedevaart wordt gehouden in het weekend van 8-9-10 juni en begeleid door een medisch team en brancardiers. Allemaal vrijwilligers die borg staan voor een goede verzorging. Deze dagen worden doorgebracht in een gezellig samenzijn op het Heiligdom. De prijzen voor de 3-daagse reis, inclusief busreis, verblijf en maaltijden zijn voor een:

  • éénpersoonskamer met sanitair: € 295,00;

  • tweepersoonskamer met sanitair: € 280,00;

  • éénpersoonskamer met gedeeld sanitair op de gang: € 260,00;

  • tweepersoonskamer met gedeeld sanitair op de gang: € 260,00.

Dagbedevaart

De dagbedevaart vertrekt zondagochtend 9 juni vroeg vanaf de opstapplaatsen Zevenbergen, Roosendaal, Bergen op Zoom rechtstreeks naar Beauraing. Om 11.00 uur is er een hoogmis en ’s middags om 14.45 uur het Lof met ziekenzegening. De dagbedevaartgangers vertrekken om ongeveer 16.30 uur weer vanuit Beauraing en worden daarbij uitgezwaaid door de achterblijvers.

De onkosten hiervoor zijn voor volwassenen

  • € 40,00 per persoon en voor

  • jongeren tot en met 18 jaar € 25,00 per persoon.

Er wordt je een versnapering in de bus aangeboden. Er is de mogelijkheid om op het accueil ’s middags mee de warme maaltijd te gebruiken tegen een meerprijs van € 25,00 per persoon. Dit kun je bij aanmelding opgeven. Aanmelden voor de dagbedevaart kan tot en met 15 mei.


Beide busreizen verlopen zonder tussenstop rechtstreeks naar Beauraing. Belangstellenden kunnen informatie inwinnen/aanmelden bij:


mevrouw M.J. Leyman te Schoondijke

0117 – 40 16 17

Comments


bottom of page