top of page

Mariabeeld naar de Honte

Bijgewerkt op: 8 dec. 2022

De dag nadat de verkoop in de kerk van IJzendijke was geweest, met ruime belangstelling van de pers (dagbladen, radio en tv) kwam de vraag binnen bij het parochiebestuur of er misschien een Mariabeeld over was. In ziekenhuis 'de Honte' in Terneuzen stond in het stiltecentrum een klein Mariabeeldje. Op een dag was het beeldje weg. Een bezoeker van het stiltecentrum die een boon voor Maria had? Een bezoeker die het beeldje liever op een andere plaats zag staan? Of iemand die dacht: het ziekenhuis is neutraal, dus weg met Maria. Maar beeldje was weg, zonder briefje of naamkaartje.

Vanuit de gesloten kerken bewaren we zelf waardevolle, uitzonderlijke, uniek erfgoed. Het mooie notenhouten beeld uit de gesloten kerk van IJzendijke was al overgebracht naar Oostburg.

Na bezichtiging van de geestelijk verzorgster, ds. Marian Taalman, kwamen we snel overeen dat het beeld uit het westen mooi zou staan in de kanaalzone. Met machtiging van de bisschop staat het beeld nu in bruikleen in het tijdelijk stiltecentrum van het ziekenhuis. Woensdag 19 oktober heeft pastoor Wiertz het beeld (in bruikleen) overgedragen aan de heer van der Maas van de Raad van Bestuur van ZorgSaam. Er zijn binnen ZorgSaam plannen om een nieuw stiltecentrum te realiseren dichter bij de entree van het ziekenhuis. Het beeld is dus nog steeds eigendom van de parochie, maar is dus voor onbepaalde tijd uitgeleend aan ZorgSaam.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page