top of page

KVO-les week 25

Bijgewerkt op: 8 uur geleden


‘Paulus en Silas gevangen’.


Deze week ging de 3de les, van de lescyclus van Paulus, over, dat hij gevangen werd genomen samen met Silas. De lessen komen uit de methode: ‘Houvast op school’. Deze week was ik alleen op de school in Terneuzen.


Ik heb verteld, dat ze gevangen werden genomen, nadat ze een slavin hadden genezen, die bezeten was. De mensen van het stadje waar ze waren, vonden dit niet leuk. Ze kregen stokslagen en werden gevangen gezet. Tijdens hun gevangenschap bleven ze bidden en zongen ze liederen. Dit leidde tot een aardbeving en met behulp van de gevangenbewaarder, die ze bekeerde tot het Christendom, kregen ze hun vrijheid terug. Daarna hebben de kinderen gewerkt aan een van de keuze opdrachten, die bij deze les hoorden.


Op de school in Terneuzen heb ik tevens afscheid genomen van groep 8. Voor hen was het de laatste les, want volgende week gaan ze op kamp. Ze hebben van mij een presentje gekregen voor het volgen van de lessen.


Hieronder ziet u de foto van de kijktafel van deze week en de foto’s, met daarbij een korte uitleg, van de gemaakte werkjes, waaraan de kinderen hebben gewerkt.


Volgende week vertel ik u waar de 4de en laatste les van Paulus over ging. Het is ook de laatste les van dit schooljaar.


Rini Heijwegen,

Leerkracht Godsdienst (KVO)
Comments


bottom of page