top of page

Kapel in Sluis

Vanaf heden is de kapel in Sluis gesloten, tot de verbouwingen voorbij zijn, kunt u geen kaarsje meer aansteken bij Maria. De heilige Maria Hemelvaartkerk in Aardenburg en de Mariakapel in Oostburg zijn elke dag geopend.


Woensdag 23 augustus heeft Maria tijdelijk de kapel van Sluis verlaten. Na een mooie zomer waar de toeristen en parochianen nog een kaarsje bij haar konden branden en een moment in stilte doorbrengen, blijven de deuren de komende periode gesloten voor bezoekers.


Voor de bouwvakantie heeft de aannemer de tussenwand onderhanden genomen en zijn de voorbereidingen getroffen voor het gedeeltelijk plafond dat in de ruimte komt, aan te brengen. Binnenkort gaat de aannemer hier verder mee en zal hij de beide nevenruimten inrichten. In de voormalige Mariakapel komt de sacristie en in de voormalige doopkapel komt een sanitaire unit. In de ‘kerkzaal’ worden de tochtportalen gesloopt. En de trap aan de voordeur wordt gedeeltelijk ingericht voor mindervalide mensen. In de gehele binnenruimte komt een nieuwe tegelvloer.


Verder is ook de interieurontwerper bezig met het maken van een nieuwe altaartafel, lezenaar, consoles voor het tabernakel en het Mariabeeld en enkele banken. Alles afgestemd op elkaar en passend bij het meesterlijke metselwerk van de kapel.
Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page