top of page

In memoriam pater Joop Reurs


Dinsdag 10 januari jl. is in Hulst pater Marist Joop Reurs vrij onverwacht overleden. Tot de fusie van de parochies in Oost-Zeeuws-Vlaanderen was pater Reurs pastoor van de parochies. Daarna was hij nog vele jaren actief als priester-assistent in de regio Zeeuws-Vlaanderen.Op 30 augustus 1947 werd pater Joop Reurs geboren in Monnickendam. Pater Joop Reurs heeft zijn opleiding gevolgd in Lievelde en Nijmegen. Op 8 september 1970 werd pater Reurs geprofest op het feest van Maria geboorte. Je kunt je eigenlijk geen betere dag voor je verbintenis met de S.M. (Paters maristen) (in het Latijn: Societas Mariae, afgekort S.M.) voorstellen dan het geboortefeest van Maria.


In 1974 is pater Reurs priester gewijd. Pater Reurs is werkzaam geweest in Uithoom en in het jongerenwerk te Zeeuws-Vlaanderen, vervolgens is hij werkzaam geweest in Utrecht, IJsselstein en Weurt, waar hij pastoor was van 1992 tot 2003. In 2005 kwam Joop terug in Hulst en kwam te wonen bij de Maristen aan de Zandstraat.


In 2008 komt pater Reurs ook in beeld bij het parochieleven van ‘groot Hulst’. Hij

werd eindverantwoordelijke van de parochie en zijn aandachtsgebieden werden toen huwelijkscatechese en H.Vormsel.


Pater Reurs was een veelzijdig man. Vele mensen luisterden graag naar zijn preken. Naast zijn pastorale en bestuurlijke inbreng was hij ook sportief en zorgde mede voor de fietsroutes langs de Mariakapelletjes door oostelijk Zeeuws Vlaanderen (2008 – 2018).


Hij was bovenal een aimabele en dienstbare man en pastor. Sinds zijn emeritaat is hij met hart en ziel werkzaam gebleven als priester-assistent. Hij wandelde veel,

afstanden waren geen bezwaar, ondanks of dankzij zijn diabetes. Hij voelde er zich goed bij.

Hij had voor iedereen een woordje klaar en kwam graag nog koffie drinken op het

parochiecentrum, totdat zijn gezondheid dit niet meer toeliet. De laatste jaren

sukkelde hij met zijn gezondheid, moest het priester-assistent-zijn met pijn loslaten. Alles werd moeilijk.


Wij kunnen hem alleen maar dankbaar zijn voor al het werk dat hij heeft gedaan en wat hij voor ons heeft betekend.


Woensdag 18 januari 2023 is om 11.30 uur de uitvaartviering van pater Reurs in de H. Willibrordusbasiliek te Hulst, gevolgd door de begrafenis bij zijn confraters op de begraafplaats aan de Van Maelstedeweg te Hulst.

Moge hij rusten in vrede!Pastoor, parochiebesturen en pastoraal team Zeeuws-Vlaanderen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page