top of page

De verwarming in onze kerk(en)

Bijgewerkt op: 8 dec. 2022

We horen er iedere dag over op radio en tv en ook onze kranten staan er vol mee. De fors gestegen energieprijzen is niemand ontgaan. Die hebben ingrijpende gevolgen voor huishoudens, bedrijven en organisaties. Dus ook voor onze parochie! De parochie ontvangt, net als u, energienota’s met stijgende voorschotten.


Om de parochie niet financieel in de afgrond te storten heeft het parochiebestuur besloten het komende stookseizoen op alle kerklocaties de kachels uit te laten. Wij willen u, als trouwe kerkganger vragen om u dikker te kleden. Vele ouderen onder u zullen zich de tijd nog wel herinneren dat er in kerken geen kachels waren. Een kolenstoofje onder de voeten, een extra trui, dikke jas en sjaal......


Wie had dat ooit kunnen denken dat we anno 2022 te maken zouden hebben met verminderde gas aanvoer, stijgende energie prijzen, inflatie....... Maar we zitten er midden in.

Tijdens de corona-periode hebben we tijdens de vieringen niet gestookt om zo weinig mogelijk luchtverplaatsing te creëren, en we hebben het overleefd.


Mocht het echt een koude winter worden, zullen we per geloofsgemeenschap bekijken en overleggen wat we kunnen doen om het vieren toch aangenaam te houden.


Wij hopen op uw begrip dat bij de huidige energieprijzen het financieel niet mogelijk is om onze kerkgebouwen te verwarmen. Dank voor uw begrip!


Bestuur Parochie heilige Andreas

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page