top of page

Actie Kerkbalans 2023


Beste parochianen,


Weet u wat de kerk van morgen is? Wij maken vaak keuzes voor de toekomst, zoals het volgen van een opleiding. Maar wat voor mens willen en kunnen wij zijn? Bij die vraag kan en wil de kerk u helpen. Voor die diepere vragen blijven we graag van betekenis.


De kerk is een plek om je geloof te voeden, vieren, beleven en door te geven. Daar klinkt het woord van God en worden mensen vanuit de liefde van God geïnspireerd om zorg te dragen voor elkaar.


Zo wil de kerk een netwerk van liefde zijn. Dat is waar wij als parochie dag in, dag uit aan werken. Door geloofsverdieping, door steun te geven bij het bewandelen van je levenspad, door naastenliefde en door vrijwilligerswerk. Zodat u merkt, en ook anderen ten diepste voelen, dat u een onderdeel van dit netwerk van liefde bent.


Dat is kerk zijn, vandaag, morgen voor de volgende generaties.


Veel in de kerk wordt kosteloos door vrijwilligers gedaan. Niet omdat zij niets waard zijn; juist omdat zij van onschatbare waarde zijn. Denk aan het onderhouden van gebouwen en begraafplaatsen, het openen van kerken en kapellen en het verzorgen van de bloemen. Maar om de kerken in een goede staat te houden, bijvoorbeeld te zorgen dat het dak niet lekt, is geld nodig. Zodat u tijdens de vieringen en activiteiten er droog bijzit.


Helpt u ons daarom onze geloofsgemeenschap in stand te houden? Om met z’n allen kerk te blijven zijn? Op zaterdag 14 januari ging landelijk de actieperiode Kerkbalans van start. Ook dit jaar doen we de actie in de parochie heilige Andreas iets later. Het richtbedrag voor uw bijdrage in ons bisdom is dit jaar € 156,00. Met meer zijn we blij – dat spreekt vanzelf – maar ook minder weten we te waarderen. Samen leggen we met onze bijdragen het financiële fundament onder onze parochie. En dat is zeer belangrijk.


U kunt uw bijdrage storten op IBAN-nummer

NL83 RABO 0323 482 988

ten name van parochie heilige Andreas.


Namens het pastoraal team en parochiebestuur:

hartelijk dank!


Pastoor Wiel Wiertz

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page